In januari 2012 promoveerde Mieke Moor met het boek Tussen de Regels. Een esthetische beschouwing over geweld van Organisatie.
Een half jaar daarvoor nodigde zij 24 professionals – van bestuurders tot vakmensen uit de publieke en private sector tot kunstenaars – uit om ‘iets te maken van haar proefschrift’.
Op de dag van haar promotie aan de Universiteit voor Humanistiek cureerde Warner Boer in de Janskerk in Utrecht de tentoonstelling Dance my Phd! met daarin deze werken.

Het project was geïnspireerd op Joseph Beuys’ Jeder Mensch ist ein Künstler, op de expositie Take care of yourself van reallife artist Sophie Calle en op de jaarlijkse wedstrijd van het wetenschappelijk tijdschrift Science ’to dance your PhD’: omdat er meer manieren van verstaan zijn dan die van de taal (van de wetenschap) alleen.

Het werd een prachtige en zeer diverse tentoonstelling met beeldend werk, film en drie performances waarvan een registratie op youtube te zien is.
Daarin zijn te zien het werk van tapdanser Marije Nie, danser en organisatiebegeleider Mieke Koldewee en muzikant en lector Bart van Rosmalen.

De tentoonstelling was nog ruim een maand in de hal van TwynstraGudde te bewonderen.
Bij het ophalen van de werken door de betreffende professionals ontstond een boeiend gesprek over wat het maken van het eigen werk rondom dit boek voor eenieder had betekend. Het discours dat Mieke in haar boek opent, kwam tot leven.
Deze ervaring was bron voor het opzetten van de Leerplaats voor Organiseren 3.0