Specialist in het gewone

Een transparant vilt werkstuk met zijde. Ik heb een paar keer als kind en jongere te horen gekregen dat ik weliswaar een expressief persoon ben maar helaas geen aanleg heb voor kunstenaarschap. (of iets in die trant) Ik ben er zelf in gaan geloven als beperkende gedachte.
Dit viltstuk vertegenwoordigd de erkenning in mijzelf dat ik wel een kunstenaar ben. En dat gebeurde tijdens de werkplaats. En dat ik in mijn vak als manager te weinig die creatieve kant laat stromen. De titel van het stuk is hetzelfde als een strategische nota die ik in dezelfde periode maakte tbv 14 wethouders in Twente. Het stuk hangt in mijn werkkantoor en een ieder die erna vraagt vertel ik het verhaal over de ontdekking van mijn kunstenaarschap en waarom dat zo belangrijk voor me is.

Het stuk heeft ook een sterke verbinding met het 2e kunstwerk

Je ziet het niet en het is er wel

Een viltwerkstuk over een schilderij heen gevilt. Dit schilderij heb ik tijdens de werkplaats gemaakt in het atelier van Anne Meijer. Hij raakte me tijdens deze sessie door op een gegeven moment te vertellen dat ook al schilder je over een bestaand stuk heen, de energie van dat stuk er nog steeds is.

Daarom staat het voor mijn “maken” als manager. Dat wat ik maak is niet altijd tastbaar en toch zit alles wat ik ben erin.

Leerplaats II

Samantha Dinsbach – Hoofd JGZ – GGD Twente

E-mail: s.dinsbach@ggdtwente.nl
Telefoonnummer: 06-34492588
LinkedIn
Twitter: @sdinsbach